Vad är ränta på ränta?


Vad är ränta på ränta?

Ränta på ränta är ränta som beräknas på det ursprungliga värdet och som också inkluderar alla de ackumulerade räntorna i tidigare perioder av en insättning eller ett lån.

Den hastighet vid vilken ränta på ränta uppkommer beror på frekvensen av ränteperioderna så att ju högre antal perioder desto större är kumulativa räntan.

ränta på ränta formel excel

Således kommer mängden sammansatt ränta på 100 SEK compounded vid 10% årligen att vara lägre än det på 100 SEK vid copounding vid 5% halvår över samma tidsperiod. Eftersom ränteintäkten kan generera alltmer positiv avkastning baserat på den ursprungliga huvudbeloppet, har den ibland kallats ett ”mirakel”.

I början kommer det gå väldigt långsamt men efter ett tag kommer det gå snabbare. Det beror på att räntan är konstant men summan på ditt konto ökar.

Recent Content

link to Bra Gratis Länkar (Backlinks) - Publicera i vår artikelkatalog | Köpa Länkar (SEO)

Bra Gratis Länkar (Backlinks) - Publicera i vår artikelkatalog | Köpa Länkar (SEO)

Bra Gratis Länkar – Kostnadsfri publicering Backlinken.se är en svensk artikel- och länkkatalog (under uppbyggnad) där du kan skicka in och få gratis länkar (backlinks) eller köpa artiklar. Gratis länkar med andra ord. Följande regler gäller för gratis länkar och publicering: Artikeln måste ha minst 600 ord (Max 3000) > Max en länk (do follow) […]
link to Hur påverkar räntan preferensaktier?

Hur påverkar räntan preferensaktier?

Preferensaktiers värde kan påverkas av både räntenivåer och inflation. När det gäller att investera i preferensaktier brukar personer vilja ha en avkastning som är likvärdig eller högre än den som skulle gälla vid mer riskfria investeringsformer. När räntan stiger innebär det att avkastningen för preferensaktier behöver öka. Vilken inlösenkurs som gäller för preferensaktier är någonting […]