Reavinst, vad är det? – Förklaring och definition av reavinst


Reavinst räknar man ut genom att ta skillnaden i värde mellan ett köp och en försäljning av en tillgång. Reavinsten är försäljningspriset minus inköpspriset för egendomen.

Begreppet reavinst används inte längre inom svensk rätt, men med det ordet menas vanligtvis den kapitalvinst som görs vid försäljning av kapital.

Reavinst betyder på engelska capital gains.

Här hittar du en ordlista inom både ekonomi, trading och finans i Sverige. En ekonomisk ordlista med alla de viktigaste begreppen.

Recent Content

link to Bra Gratis Länkar (Backlinks) - Publicera i vår artikelkatalog | Köpa Länkar (SEO)

Bra Gratis Länkar (Backlinks) - Publicera i vår artikelkatalog | Köpa Länkar (SEO)

Bra Gratis Länkar – Kostnadsfri publicering Backlinken.se är en svensk artikel- och länkkatalog (under uppbyggnad) där du kan skicka in och få gratis länkar (backlinks) eller köpa artiklar. Gratis länkar med andra ord. Följande regler gäller för gratis länkar och publicering: Artikeln måste ha minst 600 ord (Max 3000) > Max en länk (do follow) […]
link to Hur påverkar räntan preferensaktier?

Hur påverkar räntan preferensaktier?

Preferensaktiers värde kan påverkas av både räntenivåer och inflation. När det gäller att investera i preferensaktier brukar personer vilja ha en avkastning som är likvärdig eller högre än den som skulle gälla vid mer riskfria investeringsformer. När räntan stiger innebär det att avkastningen för preferensaktier behöver öka. Vilken inlösenkurs som gäller för preferensaktier är någonting […]